Mengenai MBSB

Asal Malaysia Building Society Berhad (MBSB) boleh dirujuk kembali kepada Persatuan Bangunan Persekutuan dan Jajahan Berhad yang diperbadankan pada tahun 1950. Pada tahun 1956, ia telah menukar  namanya kepada Malaya Borneo Building Society Limited (MBBS), dengan Kerajaan Malaysia sebagai pemegang saham utama. MBBS ketika itu disenaraikan di Bursa Saham Malaysia dan Singapura pada bulan Ogos 1963.

Syarikat menjadi diperbadankan di Malaysia di bawah Akta Syarikat, 1965 pada 17 Mac 1970, sebelum ia disenaraikan di Bursa Saham Kuala Lumpur sekarang Bursa Malaysia pada 14 Mac 1972. Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) dan PermodalanNasionalBerhad (PNB) adalah pemegang saham utama MBSB.

MBSB telah berkembang dalam peranannya daripada pembiaya harta pertama kepada pembekal kewangan yang menawarkan spektrum produk dan perkhidmatan yang inovatif di seluruh rangkaian cawangan di seluruh negara.

Hubungi Kami

bt_customerService
1 800 88 4020

images

Monday - Friday :

9.00 A.M - 6.00 P.M

Kawasan Diliputi

SEMENANJUNG
  • Selangor , Johor , Perak , Kedah , Kuala Lumpur , Pulau Pinang , Kelantan , Pahang , Terengganu , Negeri Sembilan , Melaka , Perlis , Labuan
SABAH
  • Keningau , Kota kinabalu , Beaufort , Lahad Datu , Papar , Menumbok , Pulau Penyu , Sipitang ,  Tawau , Sandakan , Kudat , Kota Merudu , Kota belud . Seluruh Sabah
Sarawak
  • Seluruh Daerah Sarawak